Şarjlı matkapların içinde bulunan piller çeşitli kimyalara sahiptir. Bu bataryaların zamanla performansını kaybetme durumları söz konusu olur. Bu gibi durumlarda pillerin ilk günkü kapasitelerine ulaşması mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda bataryaların değiştirilmesi gerekir. Milwaukee 18 volt lityum batarya yenileme işlemleri gerçekleştirilmelidir. Bataryaların değiştirilmesi için ömrünü tamamlaması önemlidir. Sonrasında pillerin yenileme işlemleri gerçekleştirilebilir.

Şarjlı matkap içerisinde bulunan bataryaların yenileme işlemlerinde özel üretilmiş olan pil puntalama makinelerinin kullanımı son derece önemlidir. Bu pil grupları çoğunlukla birbirlerine seri bir şekilde bağlanırlar. Bu sayede cihazların çalışma voltajlarına uyum sağlayabilirler. Bazen matkabın çok daha uzun süreler çalışması için seri gruplara paralel grupların eklenmesi gerekir. Bu gibi durumlarda matkabın motorlarının gerekli voltajı yakalaması sağlanır. Bu şekilde daha uzun süreler çalışması mümkün olur. Batarya tamiri düşünüldüğü kadar basit işlemler değildir. Bunun yanında pillerin özellikleri ve kimyası ile alakalı bilgi sahibi olmak da gerekir. Milwaukee 18 volt lityum batarya yenileme firması tarafından işlemler gerçekleştirilmelidir.

Milwaukee Batarya Dönüşümü İşlemi Gerçekleştirilebilir Mi?

Ni-Cd pillerin Li-ion pillere dönüştürülmesi işlemleri mümkündür. Fakat bu konuda bilinmesi gereken birtakım hususlar bulunur. 12V olan Ni-Cd piller Li-ion pillere dönüştürüldükleri zaman pillerin tam olarak şarj olması için 12.6V DC gerilime ihtiyaç duyulur. Kullanılan şarj aleti 12V gerilime sahip olduğu zaman %90 oranında doldurulabilir. Geriye kalan %10 kısım ise hiçbir zaman kullanılmaz. İlk başta bakıldığında bu durum bir dezavantaj gibi görünse de aslında Li-ion pillerin ömrünün daha uzun olması sağlanır. %10 kadar kapasite kaybı yaşanmış olsa da %30 oranında pillerin ömürleri artar.

Şarj adaptörü yanında kullanılacak olan BMS devrelerinin de doğru bir şekilde seçilmesi son derece önemlidir. Şarjlı matkap bataryaları için yüksek amperli olan ve doğru seri sayılarına sahip olan BMS tercih etmeye dikkat etmek önemlidir. Düşük akımlı BMS kullanılması halinde matkabın yüksek akım çekmesi ile pillerin çalışmaması durumları söz konusu olabilir. Bunun dışında BMS devrelerinin üzerindeki güç elektroniği elemanlarının olması gerekenden daha fazla ısınması durumları söz konusu olabilir.

Milwaukee Batarya Ömürleri Ne Kadardır?

Şarjlı matkap bataryalarının ömürleri kullanılmama zamanlarına, kullanım şekillerine ve kimyalarına göre değişiklik gösterir. Ni-Cd piller en ideal koşullarda kullanılması halinde 500-800 şarj-deşarj döngüsüne sahip olurlar. Bu süreden sonra kapasitelerinde azalma durumları söz konusu olur ve ömrü tamamlanır. Fakat bu bataryaların hafıza etkisi olduğundan kapasitelerinin zamanla düşmesi durumları söz konusu olur. Bu sebeple pillerin muhakkak tamamen deşarj edilmesinden sonra şarja takılması ve tamamen şarj olduktan sonra kullanılması gerekir.

Li-ion piller ise yaklaşık 500 şarj deşarj döngüsüne sahiptir. 500 döngü sonrasında bu bataryalar %80 kapasiteye ulaşmış olurlar. Sonrasında yavaş yavaş kapasitelerinin ve performanslarının düşmesi durumları söz konusu olur.

Şarjlı matkaplar için Ni-Cd ve Li-ion kimyası uygundur. Li-ion pillerde hafıza etkisi bulunmadığı için daha yüksek akım verirler. Bu nedenle daha sık tercih edilirler. Buna bağlı olarak şarjlı matkap batarya dönüşümü de sıklıkla gerçekleştirilen uygulamalardan biridir. Milwaukee 18 volt lityum batarya yenileme firmaları tarafından bu işlemle gerçekleştirilmelidir.

Batarya değiştirme işlemlerinin uzmanlar tarafından yapılması önemli bir konudur. Aksi bir durum yaşanması halinde istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Batarya yenileme işlemlerinde pillerin doğru bir şekilde bağlanması önemlidir. Pil bağlantıları için yüksek akım taşıyabilecek kesit hesabı yapılmış olan saf nikel iletkenler kullanılmalıdır. Milwaukee 18 volt lityum batarya yenileme fiyatları gerçekleştirilen işlemlere göre değişiklik gösterir. https://lityumionpil.com/ sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.